התרת נדרים לרדת מ-6 שעות בין בשר וחלב

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 12/11/22 23:43 יח בחשון התשפג

שאלה

אנחנו משפחה ששומרת על 6 שעות בין בשר וחלב.

שמעתי שאפשר לעשות התרת נדרים וככה אוכל לשמור 3 שעות במקום 6, האם זה באמת אפשרי?

תשובה

שלום וברכה,

לגבי שאלתך האם מותר לעשות התרת נדרים כדי שלא לשמור 6 שעות:

השולחן ערוך פוסק בהלכות בשר בחלב (יורה דעה הלכות בשר בחלב סימן פט סעיף א)

"אכל בשר, אפילו של חיה ועוף, לא יאכל גבינה אחריו עד שישהה שש שעות".

ואמנם יש שהקלו אף בפחות במשך שעה, כפי שמופיע בדברי הרמ"א שם: "והמנהג הפשוט במדינות אלו, להמתין אחר אכילת הבשר שעה אחת, ואוכלין אחר כך גבינה.... ויש מדקדקים להמתין שש שעות אחר אכילת בשר לגבינה, וכן נכון לעשות".

אבל אם משפחתך פסקה הלכת כדעת מסוימת מן הדין, יש לשמור עליו ולא לשנותו.

כל עוד אין סיבה בריאותית וכדומה אין לסמוך על פוסקים אחרים ולשנות מההלכה שנהגתם בביתכם שיש לה מקור מחייב בדברי הראשונים והאחרונים.

התרת נדרים נועדה לצורך דברים אחרים, ויש להתייעץ עם פוסק הלכה מתי אפשר לעשות התרת נדרים. אך לא במקרה כזה שהוא עיקר הדין לפי פוסקים רבים.

בהצלחה רבה,

הלל