עירוב שבת בבט"ש

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/11/23 12:04 ג בכסלו התשפד

שאלה

שלום לרב אני חייל מילואים ונמצא במשימות בט"ש לאורך הגבול .מה אני עושה לגבי עיוב בשבת? מותר לי לטלטל?

תשובה

ב"ה

שלום.

1. אם אתה נמצא בפעילות מבצעית כמו בט"ש אתה פטור מעירןב שבת ויכול לטלטל כמו ביום חול .וחכמים פטרו אותך מזה על מנת שתיהיה מרוכז במשימה שלך וממוקד מטרה.

2. אם אתה נמצא בשטחי כינוס או במשימה של אבטחת ישובים -אם אתה יכול אז ראוי שתפנה לרב החטיבתי שיסדר לך עירוב ואם לא הצלחת לסדר עירב אז כל עוד אתה נמצא במשמרת מבצעית מותר לך לטלטל. ומותר לך לשים באפוד גם דברים שלא קשורים כגון סידור או טלית או אוכל וכדומה.

והקב"ה ישמור צאתך ובואך מעתה ועד עולם יחד עם כלל חיילי ישראל אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.