... ואני לא מבינה למה אני בכלל בעולם הזה אם אני בכל מקרה אני רק הורסת אותו ולא תורמת לו כלום .....

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/01/18 08:17 טז בטבת התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב ,

יש לי שאלה שלא מניחה לי כבר זמן רב , אני מרגישה שכל היום אני רק חוטאת ועושה רק עבירות ולא מפסיקה , רכילות, צניעות , לשון הרע , כל מיני ... ואני לא מבינה למה אני בכלל בעולם הזה אם אני בכל מקרה אני רק הורסת אותו ולא תורמת לו כלום .....

אשמח לתתשובה בהקדם...

תשובה

שלום וברכה

האם אני יכול להציע לך הסתכלות אחרת על עצמך ?

אמרי לעצמך: אני נבראתי בצלם אלוהים; אני חשובה לריבונו של עולם, שהלוא הוא ברא אותי דווקא בתקופה הזו; אני חשובה להורי, לחברותי, לאנשים שאני באה אתם במגע; אני עושה הרבה מאוד דברים טובים, מתפקדת, מאירה פנים לאחרים, עושה חסד, מתכווננת לחיות חיי יושר; אני מקיימת מצוות; אני תורמת; אני מתקדמת; אני מתפללת; ועוד ועוד.

וכן, אני בת אדם, ולפעמים אני נופלת; ובני אדם לא נוצרו באופן כזה שלא ייפלו, ולכן מה שמצופה מהם אינו לא ליפול, אלא להכיר בנפילות, לקום מחדש, לשוב, ולהפוך את הנפילה למקום של תיקון ועוצמה.

ובדרך כזו אנו למדים שאנו לא הורסים את העולם. להפך. אנו בונים אותו, וכשאנו לא מצליחים - אנחנו מתקנים, וממשיכים הלאה בשמחה.

האם לא יהיה רצוי יותר בעיני הקב״ה, ומוצלח יותר בעיני בשר ודם - לחיות כך ?!

כל טוב והרבה שמחה