תלות רגשית

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 04/08/13 03:49 כח באב התשעג

שאלה

אשמח לקבל כמה תשובות. אני בת 18 לפני גיוס .אז ככה יש איזה חברה לשעבר שפעם היינו קרובות והיום כבר לא (עברה עיר,חברים חדשים ,כבר התגייסה) בקיצור פתחה פרק חדש בחיים שלה ואני לא מצליחה גם לפתוח פרק חדש, החברות איתה ממש חסרה לי אני מרגישה שאני רוצה להיות חלק מהחיים שלה כיאילו היא ״ המודל לחיקוי״ שלי או משהו כזה אם תישאלו אותי ממה נובעת כל האהבה הזאת אלייה אני אגיד שבגלל הבן אדם שהיא לא כי היא יפה או מושכת. אני מתנהגת כמו מעריצה רק מחפשת לדבר איתה על כל פרט שולי וזה גורר לחפירה מצידי , אני מחפשת להיות איפה שהיא נמצאת( מסיבות, ימי הולדת של חברים משותפים ) אני אובססיבית אלייה ברמות, אם זה לבדוק כל כמה דקות מתי היא התחברה פעם אחרונה ל״ וואטספ״ ועוברות מחשובות שאם לשלוח לה הודעה או לא ואם אני עוקבת אחרייה בפייסבוק .כיאילו חדוב לי לדעת שהכל טוב איתה ואם היא צריכה משהו אני שם בשבילה וחשוב לי להראות לה את זה למרות שהיא לא צריכה את זה.שלא תבינו לא נכון אני סטרייטית לחלוטין זה פעם ראשונה שזה קורה לי אם חברה והרגשות האלו נמשכות תקופה ארוכה של כמה שנים. אני כן מציאותית ולא חייה ״ בנדמה לי״ ובטח שלא משלה את עצמי פשוט זה מעיק עליי כל המחשבות עלייה וכל הניסיונות להתקרב אלייה ולחזור להיות שוב חברות שזה לא ניראה כלכך באופק. מה אוכל לעשות? גם כדי לגרום לי לשקט נפשי ממנה , או גם לנסות להתקרב אלייה , ממה זה נובע בכלל? אפשר לצאת להוציא אותה מהמחשבות? זה מפריע לי שהיא נמצאת שם ! תודה רבה על הפניית צומת ליבכם על הבעיה שלי .

תשובה

בס"ד

שלום רב.

תופעה זו מוכרת מאוד בעולם הפסיכולוגיה.

זה נקרא: ["תלות רגשית".]

בדרך כלל (לא תמיד) זה נובע בגלל שהבן אדם האחר נותן לך תשומת לב מיוחדת, או מחמיא לך, או יפה מאוד בעיניך.

[המקובלים אומרים שלפעמים זה אותו שורש נשמה...]

מכיון שאיננו יודעים היום את שורשי הנשמות- לרוב צריך לעשות [ניתוק] מאותה חברה.. ולא חיבור אליה..

זו עבודה קשה.. כי בקירבך יוקדת אהבה כ[אש] אליה.. אבל זו לא אהבת אמת, אלא אהבה ש[שורפת] וכואבת ואינה בריאה..

ברוב המקרים- זה עובר כאשר יש מישהו אחר שהוא מושא לאהבה..

אז אם את חושבת שאת בוגרת ומוכנה כעת לחתונה- אז [תכירי חבר על מנת להתחתן איתו..]

תופעת התלות הרגשית שייכת ב-10 אחוז מכלל האוכלוסיה, וביותר באוכלוסיה הדתית.. את נורמלית לחלוטין אין לך ממה לחשוש..

ממליץ לך לדבר עם [רועי אביחי] מיד בנימין, הוא כתב ספר על זה.. וזה יכול מאוד לעזור לך.

כמו כן אני ממליץ להסתכל בקישור הבא:

https://www.kipa.co.il/ask/show/123130-מה-זה-תלות-רגשית

בהצלחה רבה בכל.