שמירת נגיעה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/05/09 13:23 יח באייר התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב !

אני שומרת נגיעה . אבל האם זה קשור לזה שאני איני טהורה או שזה כדי שלא יווצר מצב שאני אהיה עם גבר ?

תשובה

שלום

ישנן שתי מצוות לא תעשה בעניין.
האחת היא איסור להתקרב לאשה שאינה טהורה. זהו איסור תורה. חז"ל פירשו את האיסור ופרטו אותו להלכות קרבה, למשל נגיעה של חיבה.
ישנה מחלוקת אחרונים אם האיסור הזה של הקרבה הוא גדר (גדר מדאורייתא, כמו איסור בל יראה חמץ שמא יאכל) שמא יחטאו, או שהוא איסור עצמי מהתורה, שיש ערך שלא להיות בקרבה של חיבה מינית במצב הזה, גם ללא החשש שמא יחטאו.
כך או כך, אסור לגעת בחיבה באשה שאינה טהורה, (ולה אסור לגעת בבנים) גם אם שניהם נשואים וגם אם לאו, מדאורייתא (ישנה דעה מדרבנן, אך השו"ע פסק מדאורייתא).
אם הנגיעה אינה של קרבה, גם היא אסורה. רק במקרים יוצאי דופן היא מותרת, ללא חיבה (למשל רופא, וגם בזה יש שהחמירו, אך לא נהגו כמותם).

האיסור השני הוא לבוא במגע זוגי ללא מסגרת קבועה(נישואין), גם אם האשה טהורה. איסור זה נקרא בתורה ´זנות´.

על כן, את זוכה להמנע משני איסורי תורה על ידי הקפדתך בהלכות צניעות.

ההקפדה בנושאים הללו תסייע לך בבניית בית נאמן בישראל, ובבניית קשר זוגי בריא בע"ה.

כל טוב