שאלה רגישה בעניין כשרות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 06/08/13 10:13 ל באב התשעג

שאלה

היי,

אני בת לאמא יהודייה ואבא מוסלמי,

אני חוזרת בתשובה כבר כ5 שנים אבל יש דברים,

ה׳ יעזור שאני לא יכולה לעשות כדי חלילה לא לפגוע באבי.

רציתי לדעת האם במידה והמטבח של הוריי יהיה כשר לגמרי

וכך גם מוצרי המטבח, האם יש משהו שאפשר לסמוך עליו

שאני, בעלי לעתיד וילדיי נוכל לאכול מבישולי אבי - כאשר הוא מקפיד לגמרי על הכשרות ?

השאלה חשובה לי מאוד מאחר ולא אוכל לעשות משהו שיפגע בהורי

ואם חלילה איאלץ לומר לאבי שאני לא אוכלת מהבישולים שלו אלא אם מישהו ידליק בעבורו את האש או כדומה זה יעשה קרע מאוד גדול ביני לבין משפחתי והם הכל עבורי, יתרה מכך, באם לא ניתן למצוא לזה פיתרון ואני או ילדיי לא נוכל לאכול מתבשיליו אני ובן זוגי נאלץ להיפרד כיוון וגם הוא חוזר בתשובה ולא יקבל את העובדה שילדינו יאכלו ..

אודה לעזרתך,

תשובה

בסד
שלום רב.
גדול השלום ,יותר מהקפדות כאלה ואחרות
לכן ישנם דרכים שבהם כן ניתן לאכול מאכלים שבושלו בידי מי שאינו יהודי.
כמו שמבא בשולחן ערוך ונושאי כליו בעינין אורח שהביא למארחו פת עכום ובעל הבית מקפיד ולא אוכל מפת זו ...נפסק להלכה כי על בעל הבית לאכול מהפת שהביא האורח כדי לא לפגוע בו.!!

לעצם השאלה יש לכם ללמוד את הלכות אלו ביסודיות כיון שישנם מאכלים שמותר לגוי לבשל למשל כל מה שנאכל גם חי כמו "מדבוכה" למשל .או כמו גזר מבושל ועוד ויש דברים שאינם חשובים ואינם עולים על שולחן מלכים לכן מותר לגוי לבשלם כמו דוחן .
כדאי להתיעץ עם רב שרגיש למצב ולאור הלכה זו ידריך אתכם בדרך ישרה .
בברכה