פלטה (טיפול בשיניים)דחוףף!!!

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 01/04/07 11:33 יג בניסן התשסז

שאלה

האם צריך להכשיר פלטה (טיפול בשיניים וכו'... מפלסטיק) לפסח? ואם כן איך מכשירים?

תשובה

אם ניתן להוציאה מהפה לבד יש לנקותה היטב ולהגעילה במים רותחים. (מחממים מים בגובה שהוא יותר מהפלטה לא משנה באיזה סיר, מכניסים גם סבון כלים לפגום הטעם, וכשהמיים רותחים מניסים את הפלטה, אח"כ מוציאים אותה ושוטפים במים קרים.
אם לא ניתן להוציאה מהפה יש לנקות עד כמה שאפשר. רצוי להפסיק מלאכול חמץ 24 שעות לפני סוף זמן אכילת חמץ, וכך גם אם הפלטה עשויה מחומר בולע, אחרי 24 הוא יפלוט טעם לפגם, מה עוד שמדובר בכלי שני שהרי האוכל לא מתבשל על הפלטה של השיניים...(ולכן כתבתי שרצוי, כי בכלי שני לא ברור עד כמה הוא בכלל בולע)