פולין ועוד-דחוף

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 30/03/07 10:26 יא בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

שלום!!

קודם כל תודה רבה לכם על העבודה שאתם עושים כאן וזה רק מחזק אותי וזה כבר אומר שהצלחתם בעבודה הזאת!!

רציתי לדעת,מאחר ואני נוסע לפולין,באיזה שעה אפשר להניח שם תפילין. ההשכמה שם זה בחמש בערך ואני לא יודע אם מותר להניח תפילין בשעה הזאת שם וגם לאיזה כיוון אני אמור להתפלל ? איך אני אדע? האם זה ממש חשוב הכיוון(נניח והמורים לא ידעו,אני בבית ספר חילוני)?

ועוד דבר,האוכל בבוקר שנותנים לנו זה גבינות שמיוצרות בפולין. האם מותר לי לאכול מזה? האם נגיד לחם (לחמניות) שנקנו שם אני יכול לאכול? האם מים מינרלים שלהם אני יכול לשתות?

ועוד דבר,בחדר שם במלון לא תהיה מזוזה. זה מפריע איכשהו לתפילה ? אני חושב שאני אניח תפילין בחדר בפולין כי אין שם בית כנסת במלון אני חושב ולהניח בחוץ לא נראה לי רעיון כל כך טוב.

אם נגיד אני הולך לישון ב-8 בערב ואני יודע שאני אקום ב-11 כי אני צריך לנסוע. האם אני אומר קריאת שמע שעל המיטה.

ואני יודע שאחרי חצות לא אומרים שם ומלכות בברכת במפיל. אבל רציתי לדעת בברכת המפיל יש פעמיים ברוך אתה השם (שמסומנים בסידור בסוגריים -כלומר לא להגיד את שם השם אחרי חצות) ויש גם "יהי רצון מלפניך השם אלוקינו ואלוקי אבותינו שתשכיבנו.." האם פה מותר להגיד את שם השם?

תודה רבה ושבת שלוםם!!

תשובה

1. אתה צריך לברר את הזמן של הזריחה. 55 דקות לפני הזריחה הוא זמן שאפשר להניח תפילין
2.כיוון התפילה הוא לכיוןן א"י (כמדומני שזה דרום מזרח)
3.אסור לאכול בשום פנים ואופן מהגבינות של פולין, זה חלב עכו"ם
4.לחם מותר לאכול מפת שמייצרת מאפיה ציבורית ובלבד שאתה מוודא שאין בחומרים של המאפיה חומרים אסורים כגון שומן מן החי.
5. מיים מינרלים אין בעיה לשתות
6. המזוזה לא מעכבת לתפילה, אתה פטור שם ממזוזה ולכן בודאי שאין אפילו בעיה של הרגשה
7. הפוסקים לפי המקובלים בעיקר עדות המזרח לא אומרים המפיל אחרי חצות, אך המשנ"ב פוסק שאומרים בשם גם אחרי חצות. בכל מקרה אין בעיה לומר שם ה' ביהי רצון שאינו ברכה, וזה כמו לומר פסוק שמוזכר שם ה'