משנת הגלגולים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 06/08/13 01:29 ל באב התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב

1.האם יש משמעות הלכתית לאנשים שנולדו נמוכים מהממוצע או גבוהים מהממוצע? זה אומר משהו?

2.האם זה נכון שאחרי שחיה מתה היא חוזרת בגלגול בתור חיה אחרת?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב.

1. זה לא אומר כלום.

2. גלגול הוא תיקון, וזו מתנה שניתנה רק לבני אדם, אם בחיה היה בן אדם שהתגלגל ולא השלים את תיקונו, אז הוא ישוב שוב בגלגול, ואם הוא תוקן- אותה חיה או מה שזה לא יהיה לא ישוב בגלגול.

יצא ספר נפלא על תורת הגלגולים בשם: "משנת הגלגולים" של הרב בועז שלום, זה ספר מומלץ לרוצים ללמוד ולהעמיק בזה.

ברכה והצלחה