מי פה כשרים לפסח

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 28/03/07 14:56 ט בניסן התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

קיבלתי מי פה מהשיננית שהמליצה מאוד להשתמש בהם שבועיים אחרי הטיפול.

הזמן בו אני צריכה להשתמש במשחה יצא בפסח.

זה מכיל: triclosan,zinc chloride, vitamin e,xylitol. אך לא רשום עליו "כשר לפסח"

האם מותר להשתמש?

תשובה

מותר, כתבתי כבר בכמה תשובות שכל חומרי סיכה כיוון שלא ראויים לאכילה לא צריך הכשר , וכיוון שמי פה לא בולעים אותם, גם אם תבלע בטעות משהו זה לא ראוי לאכילת כלב זה לא חמץ מהתורה, ומה שאסרו חלק מהראשונים וכך נפסק באחרונים שלא אוכלים אותו מדרבנן זה אם מתכוון לאכול שאז מחשיבו, אך כל שנפל לתערובת או בטעות בלע טיפה אין בעיה