כיסוי ראש

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 20/10/04 15:02 ה בחשון התשסה

שאלה

אני רווקה ואני מכסה את ראשי בתפילה ובברכת המזון מזה כחצי שנה ע"פ פסק של הרב עובדי'ה יוסף שליט"א. רציתי לדעת מה הסיבה לפסק הזה וכן למה רק הרב עובדי'ה פוסק כך. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

א) שאלה זו היתה ראויה לישאל לפני חצי שנה בשעה שהתחלת לעשות כך.
ב) המגן אברהם כותב בסימן ע"ה שנשים שאינן נשואות לא ילכו בגילוי ראש אם שערותיהן סתורות אבל אם הם קלועות ילכו ללא כיסוי ראש.
ג) הפוסקים לא קבלו אותו להלכה.(עיינו שם במשנה ברורה)
לכן, למעשה אין צורך בכיסוי ראש בשעת תפילה או ברכה בתקופת רוקותך

בברכה
מאיר נהוראי