ייחוד עם דוד שנשוי לגויה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 23/12/13 02:18 כ בטבת התשעד

שאלה

השאלה שלי קצת מצב מורכב...אני לא בארץ ואני אצל דוד שלי לכמה ימים הוא לצערי נשוי לגויה ויש להם תינוק האם יש איסור ייחוד?

תשובה

שלום וברכה,

א. ישנו איסור ייחוד גם עם אישה גויה או גבר גוי.
ב. לגבי תינוק שאינו יודע טעם ביאה הוא אינו חוצץ מפני איסור יחוד.
ג. אם זוג של גויים (גבר ואישה) נמצא יחד בחדר, ורוצה אישה יהודייה להתייחד עימם יש חשש יחוד משום שאין אימת אישה גויה על בעלה הגוי.
ד. אם גבר יהודי רוצה להתייחד יחד עם זוג גוי אין חשש יחוד משום שאימת אישה על בעלה אף כשהוא גוי.

בברכה רבה