יחסי שכנים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 02/11/13 19:06 כט בחשון התשעד

שאלה

שלום לכבוד הרב

אנו גרים בבניין משותף שאיינו חבר באגודה לתרבות הדיור ואין בו ועד הבית זה שנים. כמעט ולא נתנים שרותים לדיירי הבניין מלבד קצת ניקיון וחשמל.

לאחרונה נשרפה נורה בקומת המגורים שלנו ורכשנו מנורה של 100 ואט

מתברר שהדבר לא מצא חן בעיני אחד הדיירים והוא גנב את המנורה ורק לאחר זמן מה הניח במקומה מנורה של 49 ואט ושכמעט איננה מאירה.

בבדיקה שערכנו מדובר בהפרש של 4 אגורות לשעה בהפרשי העלויות בין המנורות.

אנו אנשים מבוגרים וזקוקים לאור בבניין, וכן גם השכנה שלידנו, והתאורה נדרשת ונצרכת

נציין כי מדובר בבניין שדיריו דתיים.

ברצוננו לשאול האם ניתן לגנוב רכוש פרטי כביכול לשם מניעת בזבוז של רכוש הציבור.

האם אנו יכולים לדרוש כי יונח מנורה חזקה יותר.

יש לציין כי המנורה נותנת אור נוסף לכל הקומות וכל העובר בקומה שלנו נהנה גם הוא מהאור

תודה לכבוד הרב

תשובה

שלום וברכה,
שאלה גדולה וחשובה שאלתם.
כואב הלב לשמוע שכך אדם דתי מתנהג.
לגבי שאלתכם,
כמובן שאסור לגנוב רכוש פרטי מהסיבות הללו, ועל פי הדין אתם רשאים לבקש את הנורה בחזרה.

מעבר לכך, אתם בהחלט יכולים לדרוש שתונח מנורה חזקה יותר בבניין.
אך כדי למנוע אי נעימויות, הייתי מציע שתנהגו לפנים משורת הדין. ותגידו לאותו שכן, שאתם מוכנים לשלם עוד 10 שקלים לחודש כדי שיהיה יותר אור בבניין
(על פי החשבון שעשית, מדובר במקסימום 30 אגורות ללילה, ואם נכפיל זאת ב-30 יום (על הצד הכי מחמיר) מדובר במקסימום 10 שקלים בחודש.)

בהצלחה רבה,
הלל