יהודי- הוא קודש קדשים..

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 05/08/13 14:12 כט באב התשעג

שאלה

שלום הרב,

הנני אדם ממשפחה חילונית. מקפיד להניח תפלין כמעט מידיי יום, שומר שבת, והצלחתי לשכנע את ארוסתי לשמור יחד איתי. ומידיי פעם לומד תורה. התכוונתי לשאול בכלל שאלה אחרת, אבל תוך כדי שאני רושם, הקשבתי להרצאה של הרב מאיר אליהו. בשלב מסוים בהרצאה דיבר הרב על בעלי חיים טמאים. על בעלי החיים שאין להם אפילו לא סימן אחד ולבעלי החיים בעלי הסימן האחד בלבד. בקצרה, הרב המשיל שם את החזיר, בעל סימן הטהרה האחד לאדם המגיע לבית המדרש והוא עושה עבירות. כפי שנאמר על החזיר "טמא הוא לכם"- כך נאמר על אדם שעושה עבירות ומגיע לבית המדרש (כהבינותי את דבריו).

האם אלו הם פני הדברים הרב?

האם אני טמא לכם?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב.

חלילה וחס..

לדברים אלו לא התכוון הרב.

החזיר שהיא חיה טמאה -אין תוכה כברה, הווי אומר כלפי חוץ היא אומרת אני טהורה, הנה יש לי סימן טהרה- אבל בפנים היא לא מעלה גרה- ולכן היא טמאה.

[כל יהודי הוא קודש קדשים, כולם בניו של הקדוש ברוך הוא, גם מי ששומר מצוות, וגם מי שעובר על מצוות ה'] (כנפסק בשו"ת הרשב"א חלק א' סימן קצד' , על פי רבי מאיר בגמרא קידושין דף לו')

והלואי יהיו בני עימי אומר הקדוש ברוך הוא בארץ ישראל- אף על פי שמטמאין אותה (ילקוט שמעוני, איכה אות תתרלח').

[אסור לדבר בגנותו של כל יהודי באשר הוא ](עד יוסף חי דרשות, פרשת במדבר, עיין שם בספור הנפלא של מרן הבן איש חי זיע"א)

כי כולנו, כולל כולם, צדיקים וקדושים, וגם בפנימיות הלב אנו צדיקים, ורק יצר הרע הוא זה שמושכנו כלפי הרע והטומאה..

אבל זה חיצוני..

הוא חלש, [ואנחנו חזקים], הוא המפסיד, [ואנחנו המנצחים].

אז אחי היקר כל מעשה טוב שאתה עושה , ואפילו הקטן ביותר- חשוב ואהוב ורצוי לפני בורא עולם (ראה שער הגלגולים הקדמה לח').

ממליץ לך להיכנס לאתר של "מכון מאיר" ולשמוע שם שיעורים של רבנים מיוחדים וטובים, כדוגמת הרב אורי שרקי, הרב ראובן פיירמן, הרב דוב ביגון, ועוד..

רבנים אלו יבנו את השקפת עולמך האמיתית על האמונה ,החיים, ובקשת האלוהים.

בהצלחה בכל.

יברכך ה' וישמרך, אמן.

ברכה והצלחה צדיק.