טלויזיה בשבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 03/08/13 22:17 כז באב התשעג

שאלה

היי

קראתי שמישהו שאל אותכם שאלה אם מותר לצפות בטלויזיה בשבת אם היא נדלקה לפניי, עניתם לו שאסור מכיוון שזה גורם לחברת החשמל לעבוד בשבת.

אם אני יושבת בבית עם כמה חברים שלא שומרים שבת, והם צופים בטלוייזיה גם ככה, האם מוצר לי גם לצפות? אם אני לא אצפה הם גם ככה ימשיכו לצפות בלי שום קשר אליי...

תודה מראש.

ליטל

תשובה

בס"ד

שלום רב.

אסור להנות בשבת מחילול שבת, ולכן אסור לך לצפות איתם בטלוויזיה .

יחזירם ה' בתשובה שלימה, ויראו הם את דרך האור, דרך התורה והמצווה, אמן.