טהרה אחרי לידה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 30/12/13 14:17 כז בטבת התשעד

שאלה

דחוף בבקשה !

שלום רב,

אני כבר חודשיים וחצי אחרי לידה,

יום שני שעבר עשיתי הפסק ויצא נקי.

לא בדקתי במהלך השבוע (אני יודעת שבמקום צורך גדול אפשר להסתמך על בדיקה ביום הראשון והשביעי כיוון שקשה להיטהר אחרי לידה),

אתמול הייתי בשירותים וראיתי כתם, כשבדקתי - הבדיקה לא היתה נקייה והיה דם. גם היום בבוקר בדקתי ועדיין יש דימום.

אני כבר לא יודעת מה לעשות! אני מנסה להיטהר הרבה זמן ולא מצליחה.

הייתי אצל הרופא, נתן לי כדורים לכיווץ הרחם - הם גרמו בהתחלה ליותר דימום ואז הפסיק והתחלתי לספור, ועכשיו עוד פעם חזר דימום.

מה אני עושה ???

שאלה נוספת , מהו תפקידה שם בודקת טהרה ? ואיך אני יכולה להשיג אחת כזו ?

אשמח לתשובות בהקדם.. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

זו באמת תחושה לא קלה להתמודד עם ניסיון של זמן ממושך של רצון להיטהר ללא הצלחה.

לפני שניגש לגופה של תשובה, במצב מורכב כשלך, אמליץ לך שאם את רואה כתם על בגד תחתון וכדומה אל תעשי מיד בדיקת פנימית, אלא תתייעצי עם פוסק מה דינו של הכתם, משום שישנם כתמים רבים שניתן לטהר אותם.

במקרה שלך, מכיוון שכבר עשית מיד בדיקה פנימית וראית דם בוודאות על עד הבדיקה לא ניתן להסתמך על היתרים שונים שסומכים עליהם לפעמים בדיני כתמים.

הדרך האפשרית לטהר אותך כעת היא ללכת לבודקת טהרה. יתכן מאוד שיש לך פצע פנימי שממנו יוצא הדם. במידה ויש פצע שממנו יוצא הדם יש מקום להתיר זאת תוך התייעצות עם רב פוסק.
אחרת, לצערי הרב זו אכן בעיה.

בתקווה גדולה שתזכי לטהר עצמך בקרוב,
בברכה רבה,