התרת נדר

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 22/10/04 12:06 ז בחשון התשסה

שאלה

רציתי לדעת איך מבטלים נדר. אבקש להחזיר לי תשובה לדואר האלקטרוני.

תודה ענבר

תשובה

בעז"ה

שלום רב,

נדר ניתן להתיר אצל רב שכנראה יאסוף עוד שניים ויתיר לך את הנדר מכח בית דין.

אם אין בשום אופן אפשרות לגשת לרב, תוכלי לאסוף 3 גברים (עדיף שקצת מבינים בעניני קדושה) והם יהוו בית דין ובפניהם תוכלי לומר את נוסח התרת הנדרים כפי שמופיע במחזורים של ראש השנה.
כמו כן, אם את נשואה ובעלך טרם שמע על הנדר, יש לו רשות להפר לך אותו בפעם הראשונה שישמע עליו.

בברכת התורה,

בניהו ברונר

צפת