הזכרת שם אם החולה בתפילה (אלוהים לא מזהה אותנו בלי שם האם?!)

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 05/08/13 22:32 כט באב התשעג

שאלה

שלום!

רציתי לשאול מה הקטע להזכיר את שם האם של חולה או רווק כשאנחנו מתפללים עליו?מה אלוהים לא מזהה אותנו בלי שם האם או האב??????????.

תשובה

בס"ד

שלום רב.

כמו יהודי טוב אענה לך חזרה בשאלה:

למה בכלל צריך להתפלל, מה בורא עולם לא יודע שאני צריך רפואה, פרנסה, זיווג, בנים ובנות?

הוא לא יודע שעכשיו דודה של חבר שלי חולה מאוד?

הוא לא יודע שכואבת לי הבטן, ושאין לי מזל בחיים?

הרי הוא יצר וברא אותי....

אלא: הקדוש ברוך הוא ישתבח שמו רוצה שנתפלל אליו, רוצה שנדבק בו, רוצה שיחד איתו נשלים ונעלה את המציאות כולה.

"תנו עוז לאלוקים"..

שם האדם הוא מזלו, זה הצינור והערוץ בו אנרגיית חייו זורמת, על כן מזכירים את שמו ושם אמו , ועל ידי כך- מזלו מאיר, שורש נשמתו מקבל ברכה רפואה וחיים.

לא נאריך כרגע להסביר מדוע חלק מעדות ישראל מזכירים דווקא את שם האם ולא שם האב, רק זאת אגיד את דברי רבנו יוסף חיים זיע"א מכיון שנשמת האישה יותר זכה וטהורה מן האיש, שהרי אינה חוטאת בפגם הברית וכיוצא בזה, לכן נשמתה יותר מתוקנת, ועל כן מזכירים דווקא את שם האם , ויש להאריך בדבר זה, ואין כאן מקומו.

ברכה והצלחה בכל.