הבית היהודי-"בית של גויים"...

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 03/08/13 22:15 כז באב התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לרב.

כיצד להתיחס לאמירות שנשמעו לאחרונה על ידי גדולי ישראל בעניין הבחירות לרבנות הראשית אודות הכיפה הסרוגה והגדרת היהדות של בוחרי הבית היהודי??

תשובה

בס"ד

שלום רב.

מצער מאד לראות ולחוש את החטא הקדמון של ["שינאת חינם" ]שהחריבה את ביתנו והגלתה אותנו מארצנו.

כיצד אחרי אלפיים שנות גלות אנטישמיות פוגרומים וצרות לא למדנו את הלקח ..ודווקא [גדולי תורה ]נכשלו בכך??

כואב מאד.

אולם אני דווקא רואה בכך את הסימן מסימנים הגאולה וזאת על פי דברי הגאון מוילנה בסיפרו "קול התור" שבו מזכיר: " כי [בזמן הגאולה השטן יסמא את עיני
גדולי ישראל ויטעה אותם .."]

[כן כן זו טעות נוראה ואיומה זו טעות מכל הבחינות אמירה אומללה זו גרמה לחילול השם של מחלוקת ושינאה מלבד עצם העבירה של הוצאת שם רע ולשון הרע ].

כמובן שאין שום צידוק ושום מקור הילכתי לכך ,כי בסך הכול מדובר על בחירת רב ראשי .עם כיפה סרוגה..ולא על שום טיעון אחר מלבד זה..

כנראה שאכן היתה מגמה ברורה לכך, מגמה שאינה כשרה, מגמה של [השתלטות כשרות בית יוסף על הרבנות הראשית ....]

אחרת לא מובנת שתיקתם של הרבנים הרבים ששמעו דברי חרפות וביזיונות אלו ושתקו..

בברכת גאולה שלימה ,תשובה אהבה אחווה שלום ורעות, אמן.