האם יש מצווה לעלות למירון בלג בעומר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/11/99 00:00 טז בכסלו גתשסא

שאלה

האם יש מצווה לעלות למירון בלג בעומר?

תשובה

ב"ה

בודאי שיש מצווה גדולה לעלות למירון (מי שיכול וזה לא על חשבון דברים אחרים ..) שהרי  יש לנו עדות על האו"ח הקדוש  רבי חיים בן עט"ר זצ"ל כשעלה למירון ו" הגיע לתחתית ההר שעולים משם אל המקדש ירד מהחמור, והיה עולה על ידיו ועל רגליו, וכל הדרך היה גועה כבהמה וצועק, היכן אני השפל נכנס למקום אש להבת שלהבת... ובעת הלולא היה שמח שמחה גדולה"

ונהגו בעם ישראל מדורי דורות לעלות לציון הרשב"י במירון ולהתפלל שם. והאמת היא שהמקור לעיניין זה מופיע בזוהר הקדוש וכך נאמר שם " עולו ואתו ואתכנשו להילולא דרבי שמעון" (עלו הכנסו, באו והתקבצו להילולא של רבי שמעון)

ומיני אז בכל דור ודור מי שיכול לעלות לציון הקודש עולה. ומי שלא יכול לא עולה בלג בעומר עצמו וגם אם אדם יגיע שלושה ימים לפני לג בעומר ושלושה ימים אחרי לג בעומר גם זה בסדר.

אם תהיה שם אתה מוזמן להתוועדות בשעה 2.00 לפנות בוקר בישיבת בנ"ע מירון עם הרב שמואל אליהו נ"י *יהיה שמח*

אגב, פעם שאלו את הרב מרדכי אליהו זצ"ל אם כדאי לעלות אחרי לג בעומר בגלל שיש מקומות שם שיש אווירה של הוללות או פריצות והוא אמר "שבדרך שאדם רוצה לילך - שם מולכין אותו" ומי שבא באמת באמת להתפלל ולשמוח עם עם ישראל  כדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו גם בשעת הדחק....

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.