גט במלחמה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 19/11/06 11:50 כח בחשון התשסז

שאלה

ב"ה

שלום!!

לצערינו אנו חיים במדינה של מלחמות, רציתי לדעת מדוע לא נוהגים בימינו כמו בימי דוד המלך שחייל שיוצא למלחמה נותן לאשתו גט זמני למקרה שיעלים ולא ידעו מה עלה בגורלו. לדוגמא, אשתו של רון ארד עגונה כבר 20 שנה כי לא יודעים מה עלה בגורל בעלה, היא יכלה להיות היום נשואה ואם לילדים ולא כלואה ככה....

תודה!

תשובה

שלום וברכה
נתפלל לקב"ה שישובו כל הבנים הביתה ויתקיים בנו מקרא שכתוב "לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה".
המציאות הזאת של רון ארד ומקרים נוספים מאד כואבת, שלו ושל רעייתו.
לפתרון הזה יש שני צדדים, זה נכון שזה יכול לעזור במקרים שקיימים לצערינו, אך הם מקרים בודדים.
אך מאידך הדבר יכול להחליש את המורל של כל הצבא, ואיך ירגיש חייל הנמצא במשימה או חלילה בשבי אך התרחש נס והוא באמת שב בשלום והיו מקרים מעולם, איך יחוש כאשר יראה את אשתו נשואה לאחר ואולי כבר יש לה ילד או היא הרה ממנו, והתורה אוסרת לאשה לשוב לבעלה הראשון לאחר שנישאה לאחר, אולי אז השברון לב יהיה כפול ומכופל, ויש גם כהנים אשר אף אם נשותיהם עדין לא נישאו אך אינם יכולים לשוב להינשא להן לאחר שנמסר להם גט.
בברכה