בבקשה אשמח לקבל עזרה...

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 22/12/13 17:19 יט בטבת התשעד

שאלה

אפשר בבקשה לקבל הסבר על רש"י

דברי רש"י- כיוון שנוסע דגל יהודה נכנסו אהרון ובניו ופרקו את הפרוכת וכסו בה את הארון ...ובני גרשון ובני מררי פורקין המשכן וטוענין אותו בעגלות ונוסעים והארון וכלי הקודש של משא בני קהת

עומדים מכוסין ןנתונין על המוטות עד שנסע דגל מחנה ראובן ואח"כ ונסעו הקהתים

שאלותיי הם:

1.האם דגל מחנה יהודה היה נוסע ורק אח"כ הצטרפו אליו בשלבים השבטים האחרים?האם לא כולם נסעו ביחד ?

2.האם אהרון ובניו כיסו רק את הארון או את כל הכלים ?אם כן מדוע מצויין שכיסו רק את הארון?

3.למה השבטים לא נסעו ביחד?לפי רש"י מבינים כי לא כל השבטים נסעו וחנו באותו זמן למה?

4..מדוע הלווים לא נסעו ראשונים הרי הם קדושים?

5.מדוע נסעו בני גרשון ומררי לפני בני קהת?

תשובה

שלום וברכה,

ראשית יש לציין שישנם לפחות 4 שיטות כיצד נסעו השבטים.
יש את הדעה שנסעו כתיבה.
ויש את הדעה שנסעו כקורה.
ובתוך הדעה שנסעו כקורה ישנם 3 אפשרויות כיצד נסעו בדיוק:
א. שיטת הלבוש.
ב. שיטת המהר"ל בגור אריה.
ג. שיטת שפתי חכמים.
(עיין בציורים שבסוף חומש במדבר של הוצאת בלום).

לגבי שאלותיך:

1. דגל מחנה יהודה היה מתחיל את המסע ומיד אח"כ השבטים האחרים. כמובן שכולם נסעו יחד, אך המסע התקדם בשלבים.
2. אהרון ובניו כיסו את הארון ונשאו אותו. את שאר הכלים שבט קהת נשא.
3. כולם נסעו יחד באופן מדורג, שבט יהודה התקדם ובמקביל פרקו את המשכן והתקדמו אחריו.
4. אף ששבט לוי הוא הנבחר. אין זה אומר שהוא צריך להיות ראשון. גם המלך לא הולך ראשון, יש לו שומרים לפניו ומאחוריו.
5. בני קהת נסעו באמצע משום כבוד השלחן והארון שיהיה באמצע מוקף מכל הכיוונים.

בברכה רבה,