איך לא לפגוע בלב שלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/10/04 19:14 כח בתשרי התשסה

שאלה

כבוד הרב,

הייתי לאחרונה בארוע, ובחורה אחת התחילה איתי.

למרות שהיא נחמדה וכו', לצערי אני לא מוכן לקשר רציני וגם אמרתי לה את זה, אבל כדי לא לפגוע נתתי את הטלפון שלי.

לא חשבתי שהיא רצינית, אך היא מנסה כביכול בכח לשמור על קשר.

האם כבוד הרב יכול להמליץ לי איך להגיד לה לא מבלי לפגוע בה כלל, כיון שאני סבור שאסור לפגוע בלב של משהו, או שמא עלי לשמור איתה על קשר של ידידות בלבד?

תודה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני חושב שכדאי לך לעשות לעצמך סדר אמיתי בללבך שלך .
כי אם אתה לא רוצה להפגש אז למה נתת מספר טלפון.
ואם נתת מספר טלפון זה אומר שבסתר ליבך אתה כן מעוניין בקשר.
אז אתה הוא זה שצריך להחליט.!

ואם החלטת לא להמשיך את הקשר אז כדאי לך לומר לה את זה בצורה כנה וישירה - בנימוס ובנעימות ובחיוך אבל בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים.
ואז באופן מוחלט לנתק את הקשר ולא להשאיר אותה או אותך עם איזה פתח קטן או עם איזה שהיא תקווה קטנה שאולי הקשר יתחדש מחר בבוקר.

בהצלחה,

עוזיאל