תאוות אכילה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 24/12/17 19:05 ו בטבת התשעח

שאלה

היי,

בשנתיים האחרונות אני לצערי הרב אוכלת המון שטויות. בעיקר אוכל שמכיל סוכר.

אני מנסה כל הזמן להוריד את זה ולא מצליחה.

אני מבינה שאני פוגעת בעצמי עם האכילה הזאת אבל אני פשוט לא מצליחה להשתלט על עצמי.

איך אוכל להתגבר על תאוות האכילה שלי ?

ערב טוב שיהיה.

תשובה

לשואלת שלום,

אני ממש מבין לאתגר הזה. תאוות האכילה היא אחת משלוש התאוות הקשות ביותר (יחד עם ממון ועריות). הניסיון הוא קשה, דורש מאמץ רב ותמידי.

קודם כל חשוב להפנים ולדעת: ה' אוהב אותך. ואם הנסיון הספציפי כעת בא לידך, סימן שיש לך את הכוחות להתמודד איתו!

אמנם לא תמיד מצליחים, אבל לא מתייאשים ומרימים את הראש לקראת הפעם הבאה.

ישנן המון עצות בתחום הגבלת המאכל ודחיית הסיפוקים, כדאי ללכת לתכנית בתשלום, לנסות מגוון דרכים ולמצוא את הדרך המתאימה לך שאת מרגישה איתה טוב ואת מצליחה לעמוד בה.

שימי דגש על רכישת מיומנויות שיעזרו לך בדחיית הסיפוקים, במילוי מצב הרוח על ידי דברים אחרים.

טיפ אחד בכל זאת אומר, והוא: רישום. לרשום ולערוך מעקב אחר כל דבר מאכל ממותק שאת אוכלת. שבועיים ראשונים אפילו לא להפחית, רק לרשום. בשבוע לאחר מכן לראות איפה היה אפשר לוותר ולשים את זה כמטרה לשבוע הבא, ושוב לערוך רישום.

בהצלחה רבה! ה' מאמין בך!

(ניתן לשאול שאלות המשך)