שמירת נגיעה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 04/04/18 20:32 יט בניסן התשעח

שאלה

שלום וברכה הרב, יש לי שאלה.

אני בחור דתי לאומי ששומר נגיעה ואני יוצא עם בחורה ששומרת נגיעה כמוני.

רציתי לשאול האם אפשר בהחלקה על קרח באיזשהו דייט שיהיה, להחזיק את ידי הבחורה, כדי שהיא לא תיפול בהחלקה חס ושלום, מדובר להחזיק באמצעות כפפות לידיים?

ככה שאני לא אחוש או ארגיש את העור שלה?

האם מבחינת ההלכה אפשר להחזיק בעזרת כפפות שאין שום מגע פיזי?

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, ברכת הצלחה במפגש שלך עם הבחורה.

שנית, ההלכה אוסרת לאדם להביא עצמו לידי הרהור עבירה.

באופן פשוט כשבחור נוגע בבחורה (בפרט כשהוא בקשר איתה, ואוהב או מחבב אותה) גם כשהם עם כפפות הדבר מוביל מהר להרהורי עבירה, ולכן אין להתיר זאת.

אם יש בהחלקה על קרח סכנה עבור הבחורה שאתה יוצא איתה (כי היא לא יודעת להחליק וכדומה), עדיף שתמצאו בילוי אחר.

כמובן, שאם אתה רואה אישה שנפלה ברחוב, והיא זקוקה לעזרה, יש מצווה לעזור לה.

בהצלחה רבה בבניית הקשר על טהרת הקודש.

בברכה רבה,

הלל