קדיש על אבא שלי

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 26/09/17 10:29 ו בתשרי התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב,

לאחר סיום שבעה על אבי ועליה לקבר היום, רציתי לדעת:

1) במשך כמה זמן עליי לומר קדיש?

2) האם בכל תפילה ביום יש קדיש?

3) בהמשך לשאלה 2, אם כן מה הן השעות של התפילות?

4) האם על מנת להגיד את הקדיש אני חייב להיות נוכח לכל אורך התפילה? (מפאת קוצר זמן, לדוגמא בשחרית).

תשובה

שלום וברכה,

1) לדעת האשכנזים- 11 חודשים אומרים קדיש, ואז עושים הפסקה לחודש, עד ליום השנה ששוב אומרים באותו היום קדיש . (יום השנה =יום הפטירה, אך אם היה הפרש של יותר מיומיים, בין יום הפטירה ,ליום הקוברה, אז הולכים בשנה הראשונה על פי יום הקבורה. ובשאר השנים תמיד על פי יום הפטירה)

לדעת הספרדים - 11 חודשים אומרים קדיש ואז עושים הפסקה לשבוע, ולאחר מכן חוזרים לומר קדיש,

עד ליום השנה. (= תמיד הוא יום הפטירה)

2) כן

3) ישנן שלוש תפילות ביום, ערבית - בלילה, שחרית בשעות הבוקר, ומנחה בשעות הצהריים.

לגבי שעות המדויקות, תפנה לבית הכנסת הקרוב לביתך /מקום עבודתך, ותשאל אותם.

4) לכתחילה כן, במיוחד שהקדשים שאתה אמור לומר, הם בעיקר לקראת סוף התפילה.

תנחמו מהשמיים בשורות טובות