פחד משתק

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 24/02/22 11:28 כג באדר א'

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני בת 24 לומדת באוניברסיטה בירושלים. אנחנו חרידים.התחתנתי בשידוך לפני כשנתיים, עם גבר שמבוגר ב10 שנים, איש עסקים שהיה גר בחו״ל. השידוך היה סוג של מוצא אחרון, משום שהלימודים שלי הרתיעו הרבה בחורי ישיבה שנפגשתי איתם.

לבעלי היו נשים בעבר, משהו שידעתי עליו לפני החתונה אבל בגלל הדרך שבחרתי לעצמי ההרגשה הייתה שאין לי הרבה ברירה אלא להתחתן עם ״מישהו כמוני״ שלא הלך בתלם.

בליל הכלולות הוא לקח אותי לדירה החדשה שלו(שלנו לדבריו). הוא רצה לממש את הנישואים ואני לא ממש רציתי. אני נכנסת לדירה זרה עם גבר זר- זה ממש מרתיע. הוא לא לחץ עליי אבל כן ניסה לשכנע ובסוף הסכמתי אבל לא הייתי שלמה. הוא לא פגע בי בשום דרך חס ושלום, להיפך, הוא באמת ניסה להיות טוב אליי.

אבל מאז קשה לי להתקרב אליו. בימים כתיקונם הכל מתנהל די בסדר, אנחנו מדברים אחד עם השנייה הוא מספר לי על העבודה ומתעניין בלימודים שלי, תומך ומסיע אותי למבחנים ולבתי החולים השונים. אני משתדלת להיות אישה ראויה ולתמוך בו חזרה מכל הלב, הבנתי שהוא כן חשוב לי. אבל כשאני צריכה לטבול או בימים שאני מותרת הכל ממש אפשר להרגיש את המתח בבית. הוא רוצה,וממש רואים את זה עליו ואני לא מסוגלת שיתקרב אליי, מרגיש לי שהוא יודע יותר מדיי, מנוסה מדיי. קשה לי לא לחשוב איך הוא ישווה אותי לנשים אחרות שהיו לו, יפות יותר אולי, מנוסות יותר.

אני ממש נמנעת ממגע פיזי איתו, ואני רואה שזה קשה לו, אבל הוא לא לוחץ.

בפעם היחידה שהנושא עלה זה נגמר בריב, ואני יודעת שאני הייתי אשמה.

לכל זה לא תורם עניין המראה שלו- בעלי גבר מאוד יפה, נשים ממש מסובבות אחריו את הראש וזה רק מוסיף לתסכול שלי.

מרגיש לי שהוא עשה טעות שהתחתן איתי, כי אני לא מסוגלת להשתחרר מהפחד ממנו.

הוא הציע ללכת לייעוץ אבל סירבתי. אני לא מצליחה לדבר איתו על הקשיים שלי איך אני אצליח לפתוח אותם מול אדם זר לחלוטין?

איך אני אהיה מסוגלת לומר לבעלי, שהוא מפחיד אותי נורא.

אני ממש חייבת עזרה, מצד אחד אני נרתעת ממנו מצד שני, אני מתפלצת מלחשוב שאולי אישה אחרת תספק לו את מה שאני לא.

אני לא רוצה לאבד אותו.

תשובה

שלום וברכה,

את שואלת שאלות ממש טובות.

אפשר להבין אותך ממש.

אין לי ספק שאת חייבת תמיכה אישית מתוך מפגש עומק.

כמעט בלתי אפשרי לעזור ככה דרך התכתבות.

מציע לך ללכת לאיזה אשת מקצוע בתחום שתתן לך את הכלים להתמודד עם הקשיים שאת מתארת.

בהצלחה רבה

הלל