ערכו של עם ישראל ביחס לגויים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/10/17 21:27 כה בתשרי התשעח

שאלה

האם להגיד שעם ישראל הוא מעל הגויים זה לא גאווה?

תשובה

שלום וברכה!

שאלת שאלה חשובה ויפה, האם באמת שכאנו אומרים כשעם ישראל הוא במעמד עליון על שאר העמים, כמו שכתוב "ולתתך עליון על כל העמים" האם אין זו גאווה?

ובכן, זו לא גאווה, גאווה זה מי שאומר על עצמו מה שאין בו, או שמה שיש בו זה רק מעצמו ולא מבורא עולם, אבל, כל עוד שהוא רואה את עצמו כשליח של בורא עולם, זו לא גאווה, להפך, השליחות הזו מבטלת אותנו כלפי הקב"ה, שציווה אותנו להיות "אור לגויים", לשמש דוגמה אישית "איך צריך להתנהג", והתנהגות זו מביאה אותנו לידי "עול" עול של מנהיגות, עול של אחריות ומוסריות, קשה להישאר תמיד במצב של "קידוש ה'" ולהיות הכי מוסריים והכי קדושים ולכן זה האתגר של עם ישראל ביחס לגויים.

בברכה חן

chencorcos@gmail.com