ספק חמץ בפסח

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 15/04/17 23:18 יט בניסן התשעז

שאלה

שלום רב ומועדים לשמחה,

רציתי לשאול, במהלך חול המועד פסח מצאתי על השלט של המזגן לכלוך שמקורו כנראה במזון (כנראה שילדים נגעו בו בידיים מלוכלכות באוכל) ושככל הידוע שלי היה לפני פסח (אני די בטוח שראיתי אותו כבר אז אבל שכחתי לנקות לפני פסח). הלכלוך היה יבש. בהתחלה הכנסתי את השלט למגירה שבה יש חמץ (לא גמור) שנמכר לגוי. לאחר מכן הוצאתי את השלט כדי פעולה לא מאוד הכרחית, מתוך מחשבה שאין כוונה לזכות בחמץ שעליו אם ישנו. האם בעצם עשית פעולה שאסור לעשות בפסח? האם עברתי על איסור הנאה מחמץ?

שנית, לאחר מכן הבנתי שחובתי לבער חמץ שנמצא בבית בפסח, וניקיתי את השלט היטב (את הלכלוך השלכתי לשירותים) - והחזרתי אותו למקומו הרגיל. האם זה בסדר?

תשובה

הכל בסדר

זה לא נקרא הנאה מחמץ ואין שום צד איסור