שאלה
שלום וברכה. הסירים שלי בושלו בהם בשר וחלב, וכן בשר שלא עבר הכשרה מדם וכו'. האם יש אפשרות להכשירו ואם כן איך ואיפה ניתן לעשות זאת? (זה דחוף, אבא שלי חרדי...)
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
שלום וברכה
סיר שבושל עם נוזלים - צריך לעבור הגעלה.
בד"כ משתמשים בחבית גדולה, אך סביר להניח שאין לך לכן:
להכשרת סיר תבחר סיר שלא השתמשו ב24 שעות אחרונות והוא נקי משאריות, תמלא מים עם סבון ולהרתיח עד שהמים מבעבעים וגולשים מסביבו. וגם את המכסה צריך להגעיל באופן שתכניס אותו למים עם סבון מבעבעים.
ומחבתות זה יותר מורכב כי צריך לבדוק את טיב הציפוי שלו. לכן בד"כ אין אפשרות להכשיר.
ואם הסיר עצמו גם בציפוי - אין להכשירו.
בברכה
יוגב כהן