חשש לקללה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/04/18 11:49 ח באייר התשעח

שאלה

שלום רב

לצערי בזמן שהתעצבנתי עלתה במחשבתי קללה איומה..אני חוששת שמא מלמלתי אותה למרות שיש לי ספק גדול בכך. האם עלי ללכת ולעשות התרת קללות?

תשובה

ב"ה

שלום.

כיוון שאין וודאות הרי שמספק צריך לעשות התרת קללות בערב ראש השנה בלבד.

אבל המקרה הזה הוא עבורך תמרור שיש צורך גדול לנסות להתמודד עם מידת הכעס ואולי זו ההזדמנות להכנס חזק יותר לתחום הזה וללמוד אותו ולנסות לעבוד ולתקן היכן שצריך.

מטרת לימוד התורה וקיום המצוות היא שאנחנו נהיה אנשים טובים יותר .

חושבים טוב,

רואים בעין טובה,

מדברים טוב

ואם זה הסדר אז גם עושים מעשים טובים והכל הוא בהלימה מדוייקת.

ויהי רצון שהספק קללה תתהפך לודאי ברכה אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.