חלמתי חלום על סבתא

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 18/07/22 23:57 יט בתמוז התשפב

שאלה

שלום רב כבוד הרב.

חלמתי חלום שאינני זוכרת את תוכנו.

אני זוכרת את המשפט "היהלום של סבתא" החלום כנראה היה על סבתא שלי שאני קרויה על שמה.

מאז שהתעוררתי אני מרגישה שיש עניין בחלום שצריך להיפתר..

תשובה

שלום וברכה,

קשה לדעת מה פתרון ומשמעות החלום.

רבות נכתב ביהדות על משמעות החלום. התנ"ך מלא בחלומות ומשמעותם. וגם חז"ל התעסקו בכך רבות. ואף נתנו לנו כללים שונים לנסות להבין את משמעות החלום.

צריך לזכור שחז"ל כותבים בגמרא: "אין חלום בלא דברים בטלים".

חלומות לרוב מגיעים מתוך הרהורי האדם במודע ובתת מודע. ולכן עדיף להתעלם מרוב החלומות משום שמגיעים מתוך ערבוב של מחשבות ורגשות שונים.

אך אם את מרגישה שהחלום הזה מנסה לומר לך משהו, תנסי לחשוב בעצמך מה המסר שאת אמורה לקבל מכך. ותנסי לפרש אותו לטובה, כדברי חז"ל "החלום הולך אחר הפתרון".

בהצלחה רבה,

הלל