השם נועם לבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/02/18 17:47 ל בשבט התשעח

שאלה

שלום לרב מעניין לשאול מה דעתך השם לבת

השם נועם

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

היום ההבדלה בין שמות בנים ובנות הוא כמעט נעלם. לגבי השם נועם, אנו מוצאים בדברי זכריה "ואקח את מקלי נעם" מקל הוא זכר ונועם הוא תואר למקל. גם התורה נקראת "דרכיה דרכי נועם", יכול להיות גם לבן גם לבת. ראוי ומתאים יותר לבן וכן מקובל. יש לקחת בחשבון שהילדה תגדל בחברה ואם יערערו על שמה שהוא של איש, הפגיעה בה יכולה להיות קשה, על כן כדאי לבחון היטב את השם כדי שבעוד שנים לא תבוא לידי צער ובושה.

שבת שלום וחודש טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ