הלכות כלליות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 08/10/17 20:46 יח בתשרי התשעח

שאלה

שלום רב!

יש לי שאלה בנוגע לנטילת ידיים ליד שירותים,בבית שלנו השירותים נמצאים ממש באזור הסלון וגם המטבח קרוב(אין חדר מיוחד למטבח והשירותים כן נמצאים בתוך חדר מיוחד להם אבל אין חדר אחר בין השירותים לסלון רק דלת מפרידה בניהם..) השאלה היא האם אפשר ליטוך ידיים לברך וכו' כאשר דלת השירותים פתוחה? ומה הדין במצב שהשירותים בתוך חדר שינה וגם הדלת של השירותים וגם של חדר השינה פתוח האם אפשר ליטול ידיים בסלון במקרה כזה? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

לכתחילה, ראוי להקפיד בזמן הנטילה והברכה, שדלת השירותים תהיה סגורה.

בדיעבד, כדי לברך/ להתפלל בחדר הצמוד לשירותים כאשר הדלת של השירותים פתוחה, צריך

שני תנאים:

א. שלא יוצא ריח רע, מהשירותים.

ב. שאתה לא מתפלל/ מברך, לכיוון הפתח של השירותים, וגם אינך רואה את חלל השירותים,

בזמן הברכה.

( בכל אופן, במקרה השני ששאלת, לגבי שירותים בתוך החדר שינה, יותר ישנה אפשרות להקל לברך

בסלון, כי ישנה הפרדה יותר טובה בין השירותים לסלון.)

ברכה והצלחה