דייטים/פגישות

חדשות כיפה רבני בית הלל 22/11/17 15:36 ד בכסלו התשעח

שאלה

בס"ד.

שלום ותודה על ההקשבה .

אני בחור בן 21 שכמו המון אנשים גם חושב על חתונה או על כל פנים על להתחיל לצאת..

הבעיה היא שיצא לי לשים לב לכך שהמון המון בנות דתיות בחיי שעם מעט מהן ישנה הכרות קצת יותר מעמיקה - בבני עקיבא וכו או סתם בנות דתיות שאיני מכיר אלא סתם במקרה ראיתי אותן ברחוב בקניון וכו..

על כל אחת ואחת מהן כמעט בליבי חשבתי לעצמי.. תראה את הבחורה הזו ..

הרי היא דתייה לאומית. לבושה בצניעות.. מוצאת חן בעיניך מבחינה חיצונית.. נראית שמחה ובעלת מידות טובות.. בטח יש לה יראת שמיים..

אז למה שאם נניח ותפגשו לא תרצה אותה.??.. מה יהיה חסר לך??? את זה שהבחורה לא תרצה אותי אני דווקא כן יכול להבין.. אבל פחות ההיפך...

ואף שברור לי שזה לא עובד ככה.. מבחינת איפה אני נמצא ואיך אני משתפר ומסיר מעצמי את התפיסה הזו ויודע על פרמטרים אחרים לסינון ושלילה.. אני לא כל כך מצליח להתקדם ולהשתפר..

אז לסיכום אשמח אם אקבל קצת הכוונה אילו עוד פרמטרים בודקים ואיך אני אוכל לדעת יותר מה אני עוד רוצה שיהיה באשתי לעתיד וממילא את מי לשלול ועם מי להמשיך...

תודה רבה!!!!

תשובה

שלום רב,

נושא כזה, קשה להתייחס אליו באופן מספק דרך התכתבות, במיוחד כאשר שני הצדדים אינם מכירים זה את זה היכרות קרובה. ולכן, *המלצתי העיקרית* היא למצוא בן שיח מנוסה שמכיר אותך היטב, ושאתה סומך על דעתו ונותן בו אימון, ותתייעץ איתו בשיחה אישית.

ובכל זאת, אתווה כמה הנחיות כלליות שעשויות לספק כיוון התחלתי, אם כן הן בוודאי אינן ממצות את הנושא:

חשוב למצוא איזון ראוי בין הראש והלב.

קודם, יש להתכונן שכלית: עוד לפני שאתה מתחיל להיפגש עם בחורות, תחליט מה חשוב לך בזוגיות העתידית שלך, ואיך אתה מדמיין את חיי המשפחה שלך.

ללא ספק, כפי שלמדנו בפרשת חיי שרה, המיקוד בחיפוש בת זוג צריך להיות בחינת המידות שלה. יש להיזהר מאוד לא להתבלבל בין אופי לאישיות. אם אדם מסוגל לנהל שיחה מרתקת, להצחיק את החברה, ולהתלבש בטוב טעם, זה נחמד ואף מוסיף, אבל זה לא העיקר. תשומת הלב צריכה להיות מופנית ליחס הבת בדיבור ובמעשה לסביבה. עד כמה היא מתחשבת בצרכים של אחרים, מה מידת הרגישות שלה לתחושות האנשים שאתם נתקלים בהם. עד כמה היא מרוכזת בעצמה ובצרכיה, ועד כמה היא חפצה לתת לאחרים, להתגייס לעזרתם ולתרום לחברה? האם היא זהירה כאשר היא מדברת, או היא עשויה לפגוע כאשר נתקלים במשברים?

אלו רק דוגמות חשובות; העיקר להחליט עוד מראש מה חשוב לך במידות של בת זוגך, ולתת את הדעת על כך כאשר תיפגש. במסגרת זאת, אם אתה מתקדם למספר פגישות, תדאג לגוון את הסביבה שאתם נפגשים בה ואת הפעילויות. רוב בני האדם נורא נחמדים כאשר משוחחים פנים אל פנים בבית קפה. תנסה ליצור מצבים יותר מאתגרים אשר עשויים לחשוף צדדים שונים של האופי שלה ושלך, כדי שבחינת ההתאמה תהיה יותר רחבה עמוקה ואמיתית.

דברים חשובים נוספים שיש להחליט עליהם עוד לפני שתפגוש מישהי:

מה הטווח של הרמה הדתית שמתאים לך? יש מספיק אתגרים בזוגיות, ואם אפשר למנוע מתחים מראש, זה עשוי להקל. אם, למשל, שמירת ההלכה והקפדה על מידות טובות חשובות לך, רצוי שאף בת הזוג תזדהה עם דרך זאת.

כמו כן, שאלות של השקפה עשויות להיות חשובות לפני שצוללים לתוך מערכת יחסים רצינית. אם חשוב לצד אחד, למשל, להצטרף למאמצים להעצים את חלקן של נשים בחיי הקהילה, והצד השני רואה כל צעד חדש בפעילויות נשים בהלכה כמאיים והורס, צפויים חיכוכים בהמשך.

אחרי שהגעת לתובנות שכליות על טיב הבת שאתה מחפש, וגבולות הגזרה ברורות, צא לדרך ותן לרגשות שלך דרור בתוך הגזרה שהגדרת לעצמך.

בצד הרגשי, יצירת קשר נפשי היא העיקר. כדי להתקשר נפשית, יש צורך להיפתח. אך כאשר נפתחים גם נחשפים ויש סכנת היפגעות, ולכן יש להתקדם לאט. כאשר מושג אימון מסוים מתקדמים צעד. אימון אינו מסתכם בכך שבת הזוג לא תספר לחברות שלה את מה שאתה מספר לה, למרות שזה תנאי בסיסי להעמקת הקשר. אלא יש לתת את הדעת עד כמה זאת שאתה נפגש איתה רגישה עם המידע שאתה משתף איתה, ונזהרת ברגשות שלך. עד כמה היא מסוגלת להזדהות עם התחושות שאתה מעביר ולהבין אל לבך.

שורות אלו הן תיאור כללי למדי על הדרך שיחסים עשויים להתפתח, אך אני מקווה שהן מספיקות כדי להבהיר שברגע שאתה תתחיל לערוך שיחות משמעותיות עם בחורות, יתברר די מהר שיש פערים גדולים בהתאמה בין הבנות, וכפי שציינת בעצמך, לרושם החיצוני יש חשיבות מוגבלת למדי. תוכל לזהות איזו בת מתאימה מבחינת המידות שלה, ועם איזו בת אתה חש ביטחון וחשק להיפתח אליה ושיש לך עניין ורצון שהיא תיפתח אליך.

כל בת היא עולם מלא וייחודי. אני מעריך שעם חשיבה מקדימה ועם הכנה נפשית, תוכל לנווט את דרכך בהצלחה, ולמצוא את זאת שמתאימה לצרכיך הייחודיים.

בברכה!

התשובה התקבלה מאת הרב יצחק אייזנר, רב מרבני בית הלל