מצרכים
שעועית אדומה
שעועית לבנה
חומוס
בצל
תבלינים:
פפריקה מתוקה - הרבה
פפריקה חריפה
פלפל
פלפל לבן - קצת
מלח
מעט כמון
חוויג´
טיפה כורכום (זה דווקא מסימה, השכנה היקרה שלי לשעבר)
קצת סוכר
תפו"א
ראש שום
שזיפים מיובשים
ביצים
הוראות הכנה
לבשל קטניות בסיר נפרד בערך 15 דק´, לשטוף ולסנן
לטגן בצל בשמן
להוסיף תבלינים,בעקרון אני עם יד קלה על התבלינים, מה שמרגיש לי מתאים...
לערבב
להוסיף תפו"א מקולפים, חתוכים, לפי כמות: תפוח לנפש
להוסיף הקטניות
להוסיף ראש שום
להוסיף שזיפים מיובשים! - עושה צבע טוב!
להוסיף מים כדי כיסוי.
להרתיח ולהקטין אש.
חמי מוסיף גם... קפה!
אני מוסיפה ביצים לחמינדוס.
אפשר בסוף הבישול (לפני שבת כמובן) להוסיף עדשים.
אפשר: שקית אורז עם תבלינים
אפשר: שקית חיטה עם סוכר, קינמון, פפ´ חריפה, שמן,
מים...
וכמובן אפשר...
קישקע! (זה נחת לאבא שלי. ז"ל)