עוף מתוק ממולא

חדשות כיפה נכנס יין 21/09/06 00:00 כח באלול התשסו

מצרכים

בצל יבש

בשר טחון (הודו, בקר, מה שאוהבים)

2-3 כפות אורז

2-3 משמשים מיובשים קצוצים

2-3 שזיפים מיובשים (קצוצים כמובן)

חופן צנוברים קלויים,

כמה עלי פטרוזיליה (ללא הגבעולים, קצוצים אף הם), מלח, פלפל, ומעט קינמון

עוף

משרה:

דבש או סילאן או ריבת משמש (ואפשר לשלב)

מעט שמן זית

יין אדום יבש (מומלץ קברנה סוביניון או מרלו)

מלח פלפל

מעט סויה (לא חובה).

הוראות הכנה

עוף שלם ממולא(!):

לטגן במחבת בצל יבש קצוץ, להוסיף בשר טחון (הודו, בקר, מה שאוהבים) ולערבב היטב. להוסיף 2-3 כפות אורז שבישלנו 5-7 דקות מראש, 2-3 משמשים מיובשים קצוצים, 2-3 שזיפים מיובשים (קצוצים כמובן), חופן צנוברים קלויים, כמה עלי פטרוזיליה (ללא הגבעולים, קצוצים אף הם), מלח, פלפל, ומעט קינמון (הכל במחבת לכמה דקות).

להכניס הכל לתוך העוף ולתפור אותו בחוט ומחט משני צדדיו.

עכשיו מגיע לעוף החמוד מסאז´ מפנק בשמנים ארומטיים ולשם כך יש להכין משרה מ:

דבש או סילאן או ריבת משמש (ואפשר לשלב), מעט שמן זית, יין אדום יבש (מומלץ קברנה סוביניון או מרלו) מלח פלפל ומי שאוהב יכול להוסיף מעט סויה (לא חובה).

לתת לעוף לנוח שעה שעתיים במיץ לספיגת הטעמים (כדאי להפוך אותו ולהמשיך לעסות במהלך הזמן), ויאללה לתנור!

מומלץ ללות את המנה ביין בו הושרה העוף

הערות

כתבות נוספות