סופגנייה דיאטטית

חדשות כיפה מאגר המתכונים 14/12/16 17:50 יד בכסלו התשעז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

2 ורבע -315 גרם קמח מנופה

1 כפית מלח

חצי כוס-125 גר חלב שקדים

25 גר שמרים טריים-חצי קובייה

50 גר דיאטיפ

100 גר מחית תפוחי עץ

25 גר שמן קוקוס

2 כפות ברנדי

כפית גרידת לימון

הוראות הכנה

עובדים עם מיקסר ו-וו לישה,

ממסים שמרים טריים עם חלב שקדים ודיאטיפ, מוסיפים קמח מנופה עם מלח ,מחית תפוחי עץ, שמן קוקוס,ברנדי וגרידת לימון, ולשים עד לקבלת בצק הומוגני ונעים למגע.

מתפיחים את הבצק כ 45 דקות בסביבה חמימה.

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו ,מוציאים אוויר ומחלקים ל 10 כדורים שווים בגודלם.

מקבקבים לעגולים עם קרום עליון חלק.

ומתפיחים בשנית.

אופים את הסופגניות ב 165 מעלות כ 15 דקות לערך.

לאחר האפייה מחממים מעט שמן קוקוס ומטגנים קלות לקבלת ברק וטעם מיוחד.

ממלאים בריבת תות ללא סוכר.

מקשטים בריבה ומגישים.

הערות

10 סופגניות ניתן למלא בממרחים נוספים דלים בקלוריות ולגוון את הטעמים.
ניתן רק לאפות את הסופגניות ולהגיש מייד ,הטיגון הקל מעניק מרקם ומראה עשיר.
ניתן להחליף במתכון את מחית תפוחי העץ במחית בננות.
המתכון מטעם שף קונדיטור אורן בקר- ממסעדת ´מאפו´ של השף ניר צוק

המתכון באדיבות שף קונדיטור אורן בקר- ממסעדת ´מאפו´ של השף ניר צוק

כתבות נוספות