מצרכים
2 ורבע -315 גרם קמח מנופה
1 כפית מלח
חצי כוס-125 גר חלב שקדים
25 גר שמרים טריים-חצי קובייה
50 גר דיאטיפ
100 גר מחית תפוחי עץ
25 גר שמן קוקוס
2 כפות ברנדי
כפית גרידת לימון
הוראות הכנה
עובדים עם מיקסר ו-וו לישה,
ממסים שמרים טריים עם חלב שקדים ודיאטיפ, מוסיפים קמח מנופה עם מלח ,מחית תפוחי עץ, שמן קוקוס,ברנדי וגרידת לימון, ולשים עד לקבלת בצק הומוגני ונעים למגע.
מתפיחים את הבצק כ 45 דקות בסביבה חמימה.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו ,מוציאים אוויר ומחלקים ל 10 כדורים שווים בגודלם.
מקבקבים לעגולים עם קרום עליון חלק.
ומתפיחים בשנית.
אופים את הסופגניות ב 165 מעלות כ 15 דקות לערך.
לאחר האפייה מחממים מעט שמן קוקוס ומטגנים קלות לקבלת ברק וטעם מיוחד.
ממלאים בריבת תות ללא סוכר.
מקשטים בריבה ומגישים.
הערות
המתכון באדיבות שף קונדיטור אורן בקר- ממסעדת ´מאפו´ של השף ניר צוק