מקורות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/06/16 22:10 יז בסיון התשעו

שאלה

שלום הרב

רציתי לבקש מהרב מקורות לשתי תשובות שראיתי שהוא ענה, אחת לי ואחת לא לי.

השאלה הראשונה הרב כתב שגם אם עושים עברה היא לא מוחקת מצווה, למשל מי שמביט הצידה שלא לראות משהו גס, ויום אחר כך מביט בכוונה במשהו גס, אז השם לא מוחק לו את המצווה הראשונה בגלל שנפל בשניה. מה המקור?

והשאלה השניה הרב כתב שהרב קוק לא הסתכל בנשים צנועות כשלימד שיעור, ממידת חסידות, ועצם את עיניו. רציתי לדעת מה היה המקור של הרב קוק לנהוג במידת חסידות הזו או שזו המצאה שלו?

תודה רבה, ושבת שלום

תשובה

שלום

א. תומר דבורה לרמ"ק, פרק א מידה ח יכבוש עוונותינו.
אך נראה לומר שכל זאת רק אם המצווה קדמה בזמן לעבירה ואפילו לא עשה תשובה, או שעשה עבירה ועשה תשובה. אך אם העבירה קודמת למצווה ומקיים המצווה קרוב לעבירה בלי שעשה תשובה, כתב האר"י שיש בה פגם, וכן משמע מישעיה- חגיכם ומועדיכם שנאה נפשי וכו'

ב. ספר חסידים ט

כל טוב