צבא

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/08/15 20:27 יד באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

אני ב19 ולוחם ביחידה מובחרת בצבא וברוך השם מרגיש תחושת שליחות וסיפוק אדיר מהמשימה שלי אך אני מרגיש הרבה פעמים תחושת אכזבה עצומה בגלל שלא הצלחתי ללכת לישיבה לפני הצבא משום שלמדתי בבית ספר חילוני והצבא לא הסכים לדחות לי את השירות וזה נורא מתסכל אותי שאני לא למדתי כמו שצריך לפני הצבא וברגעי משבר קשים אני אומר לעצמי שבכלל לא הייתי צריך להיות פה עכשיו אלא בעוד שנה או שנתיים וזה גורם לי לתסכול עצום

מה עליי לעשות כי מצד אחד אני רוצה מאוד להגן על העם והמדינה אך המחשבות הללו מציקות לי

אשמח לתשובה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

עכשיו אתה עוסק במצוה חשובה,

תתרכז בה, תעשה את המיטב,

תכננן לך שנת לימודים בישיבה אחרי הצבא,

בנתיים תקבע עיתים לתורה,

לבד או עם חברותא,

אפשר גם חברותא בטלפון,

בברכה,

דני ארגמן