התקנת מזוזות בבית חדש

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/12/14 09:53 כד בכסלו התשעה

שאלה

שלום רב,

כשעברנו דירה, לקחנו את המזוזות שהיו בדירה הקודמת לבדיקה.

מתוך 4, רק שתיים נמצאו כשרות.

לאחר מכן, החזרנו את השתיים הכשרות לבתי המזוזות ורכשנו עוד שתי מזוזות.

כששאלתי את בעלי איזו ברכה בירך כשהתקין את המזוזה, התברר שלא ידע לשצריך לברך בכלל.

המצב כעת: 2 מזוזות שכבר מקובעות (אך לא ברכו עליהן כשהותקנו) ושתי מזוזות שעדיין לא הותקנו בכלל.

מה עלינו לעשות כעת עם המזוזות שכבר התקנו? האם להוציא ולהתקין מחדש עם ברכה? האם לברך מבלי להסיר את התקנה?

האם צריך לברך על כל מזוזה שמתקינים? אני לא חושבת שבעלי הבין לאיזה כיוון צריך להתקין את המזוזה. הבנו שצריכה להיות הטיה (??)

תודה רבה מראש על התשובה (אני מניחה שמתוך הבורות, ברור שאנחנו חילונים. השואלת מסורתית :-) )

חן

תשובה

שלום לכם,

[ברכה] - אם מקיימים מצוה בלי לברך אין זה פוגם בקיום המצווה.
אחרי שקיימת את המצווה אסור לברך על המצווה, כיון שכבר קיימת אותה. לכן אין להוריד מזוזה כדי לקבוע אותה שוב, זה עלול להיות איסור ברכה לבטלה.
וכמו כן אין לברך אחרי התקנת המזוזה.

אם המזוזה במקום הנכון - אל תורידו ואל תשנו.

יש שתי דעות לגבי כיוון המזוזה (אם עשיתם כאחת מהם - אל תשנו):
מזוזה ישרה, עומדת מקבילה לדלת.
מזוזה באלכסון בזוית של 60-80 מעלות.

בברכה ובהצלחה
דוד לוי
שאלות ניתן לשאול גם בטלפון אלי הביתה 098987548