מיסטיקה ויהדות בבחירת בן זוג

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 07/03/07 08:42 יז באדר התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

יש לי נטיה להתעניינות במיסטיקה, ומאחר ואני מרגישה שנושאים אלו לא מספיק מדוברים ומבוררים בחברה שלנו כיום- לפחות לא בנגישות לציבור ובמיוחד לבנות, אני מוצאת עצמי מבררת בענייני רוח שמעבר במקומות שאינם "יהודיים" - למשל אסטרולוגיה והורוסקופ על-פי תאריכים לועזיים.

לפעמים לצערי התעניינות בטארוט.

אני מקווה שתוכל בבקשה לסייע לי בשני נושאים-

א. והחשוב ביותר- כיצד אני מנתקת את הנטייה הזו ממני? אילו מקורות יהודיים יוכלו למלא את החסך הרוחני מבחינה זו?

ב. אסטרולוגיה ומזלות- האים המזל נקבע ע"פ תאריך עברי או לועזי, והאים יש עניין בהתאמה בין מזלות?

העניין הוא שאני לרוב בחורה רציונלית, ואיכשהוא נכנסתי לעומק המיסטיקה כשהתחלתי לצאת עם בחור באופן רציני למטרות חתונה, ונמשכתי לברורי התאמה מסוגים שונים דרך האינטרנט.

אנחנו ברוך ה' מסתדרים מצויין והוא גומל חסדים וירא שמיים שלא מאמין בנ"ל. אבל מאז שראיתי בכמה מקומות שההתאמה ביננו לוקה בחסר זה טורד את מנוחתי, ואני כביכול "רואה" בקשר את כל הקשיים והחסרונות שננקבו בבדיקה אסטרולוגית

.. שוב, על פי תאריכים לועזיים(העברי של שנינו שונה לחלוטין.

אשמח מאוד לעצתך שכן הדבר מאוד טורד את מחשבתי.

אני רוצה למצוא דרך להשתיק את המחשבות האלו ולמצוא נתיב יותר יהודי ואמוני.

תודה רבה רבה.

וסליחה על אורך השאלה...

תשובה

בסד

שלום רב.

לא נותר לי אלה לשיר לך*
"לי טלה בהורוסקוף ולך יש תאומים ,
זו הלא ההוכחה כי אנו מתאימים..."
ותרשי לי להןסיף ..???????????????

מי הכניס לך לראש..כי ההתאמה תלויה,או קשורה באסטרולוגיה???
מה מקומה של התפילה???
מה מקומה של הבחירה ?שיש לכולנו???
את באמת חושבת כי אם יש זהות בתארכים ...והכוכבים אז הכל בסדר אפילו נגד רצונו של הזוג או השם או ההורים או התפילה או המזל ,??

בקיצור רק אתם תקבעו זאת על פי השכל והרגש ונכונות של שנכם [לוותר ]ולחיות יחד ולהתגבר על הקשיים הרבים שיש בחיי הנשואים..!
[הכוכבים לא יפתרו שום בעיות במהלך החיים.]
גם לא המיסטיקה והרבנים המקובלים ..
[רק אתם תוכלו לנצח הכל .]
אם תבחרו לעבות ולתן ולשנות מידות רעות ולקנות מידות טובות ..
והעיקר [ללמוד וללמוד כי אנו בבית ספר גדול.יש לנו מורה גדול ..ויכולת אם רק נפתח.1]

בברכה