מדריכה שמעשנת וחניכות מופרעות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/03/13 15:27 כו באדר התשעג

שאלה

אחת המדריכות אצלנו מעשנת שותה ולא שומרת נגיעה. היא בנאדם מדהים עם הרבה יכולות ואיכויות. נראה לי שהיא עושה את זה מלחץ חברתי.מה אפשר לעשות? מה עושים? ובנוסף איך מצליחים להשתלט על חניכות ברבריות ושובבות שמאוד אהבות אותי ואני מאוד מאוד אותן אבל הן חסרות גבולות וקשה לי להציב להם גבולות

תשובה

היא יכולה גם להיות הסגן של הקב"ה ואני בטוח שהיא בן אדם מדהים שלא מעשן ושותה מתוך רוע, אבל אם זו הדוגמא האישית שלה אז צריך לדבר איתה ולהבהיר לה באופן מאוד פשוט:
או שאת מפסיקה לעשןומתחילה לשמש דוגמא אישית לחניכים
שלך או שאת בחוץ.
אין אפשרות שלישית.
לא יודע איך זהק קרה שמישהי שמעשנת, שותה ולא שומרת נגיעה נכנסה להדרכה וזה צריך עיון גדול, אבל בכל אופן זה מה שהייתי עושה.
הנזק החינוכי של בן אדם שאמור לשמש דוגמא ומופת למדריכים ועושה בדיוק הפוך הוא בל יתואר ובדיוק על זה נאמר: במקום שיש ספק. אין ספק.
לגבי החניכות: תשתדלי לבחון האם את רק החברה הסחבקית שאוהבת אותם והם אוהבים אותך או שאת גם מדריכה.
עם חברים אין גבולות, עם מדריכים יש.
יכול להיות שזרמת יותר מידי עם העניין החברי ולכן כדאי לך להתחיל ולעבור יותר לכובע הסמכותי.
ככלל: בצורה שאת תופסת את עצמך, ככה החניכות שלך יתפסו אותך.
אז לא לעבור בבת אחת מקיצוניות אחת לשניה אבל כן להתחיל לחשוב על אסטרטגית פעולה.

רק טוב

אבינועם
avinoam811@gmail.com