לחץ חברתי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/01/17 16:30 י בטבת התשעז

שאלה

בס"דשלום הרבקראתי בשולחן ערוך שיש להתפלל את תפילת העמידה עם הידיים על הלב. וראיתי ש(כמעט) אף אחת לא מתפללת ככה, וכן קצת אני חוששת ככה לעמוד שאני היחידה. מה לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יפה מאוד!
אכן מניחים כף יד שמאל באגרוף על הלב, וכף יד ימין על כף יד שמאל.
כך מתפללים.
רבנים ועוד רבים אחרים מתפללים כך.

באשר ללחץ החברתי.
אני לא חושב שזה כל כך נורא לעמוד קצת שונה בתנוחת הידיים בתפילה.
את יכולה לראות בכך סוג של שליחות: תתפללי כמו שצריך ומי שתשאל אותך - תסבירי לה שזו ההלכה וראוי שגם היא תתפלל כך.

מכל מקום זו לא חובה מוקפדת כך שאם זה ממש מקשה עליך להתפלל את יכולה להניח את הידיים בדרכים אחרות.
רק לא לשלב ידיים ולא ידיים בכיסים מפני שזאת עמידה שחצנית.
בהצלחה!!!