אמירת יזכור בחגים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/10/16 13:37 י בתשרי התשעז

שאלה

שלום רב שנה טובה ומבורכת וגמר חתימה טובה!

רציתי לשאול כיצד עליי להגיד יזכור ומה עלי לומר בחגים וכמו כן במידה ועקב מחלה אני מרוחקת לבית ולא יכולה לומר יזכור בבית הכנסת האם אני רשאית לומר יזכור לאורך כל היום עד צאת החמה או שמא רק עד שעה מסוימת?

בברכה ותודה מראש

ניבה זהר

תשובה

לשואלת שלום
תפילת יזכור הינה אזכרת נשמות לקרובים שנפטרו.
נוסח התפילה:
יִזְכּוֹר אֱלֹהִים נִשְׁמַת אָבִי מוֹרִי (פלוני בן פלוני)
שֶׁהָלַךְ לְעוֹלָמוֹ בַּעֲבוּר שֶׁאֲנִי נוֹדֵר צְדָקָה בַּעֲדוֹ / שאני מתפלל למענו.
וּבִשְׂכַר זֶה תְּהֵא נַפְשׁוֹ צְרוּרָה בִּצְרוֹר הַחַיִּים
עִם נִשְׁמַת אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב שָׂרָה רִבְקָה רָחֵל וְלֵאָה
וְעִם שְׁאָר צַדִּיקִים וְצַדְקָנִיּוֹת שֶׁבְּגַן עֵדֶן וְנֹאמַר אָמֵן.

במידה ואינך יכולה להגיע לבית הכנסת, כווני את אמירתך ביחידות לזמן בו התפילה נאמרת בבית הכנסת (בין שחרית למוסף).