איפור בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/01/12 17:00 כב בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה!

אני בת 17, ולאחרונה מאוד התחזקתי בדת.

המראה החיצוני מאוד חשוב לי, אני מתאפרת כל יום ואני רוצה לדעת עד כמה אסור להתאפר בשבת (כמובן שאני מתאפרת רק באיפור עדין).

מאוד קשה לי בלי, קשה לי לא להתאפר בשבת, ואני בספק אם אצליח להיגמל.. האם יש איזה היתר? וזה עד כדי כך נורא ?

תשובה

שלום וברכה

אנו עושים את מה שההלכה מחייבת. נושא האיפור הוא אכן נושא רגיש מאוד, וצריך מצד אחד לעשות את מה שההלכה מחייבת, ומצד שני לא לאסור דברים שאינם אסורים.
אני לא בקיא מספיק בטכניקות השונות של איפור, ולכן לא יכול לענות בצורה מלאה. הרעיון היסודי הוא להתאפר כראוי לפני כניסת שבת, ובשבת עצמה להשתמש במוצרים ללא צבע (כגון מייק אף בצבע טבעי), ואז הדבר מפריע פחות.

כל טוב