מה פרשת השבוע ביום הולדתו של אבי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 27/05/18 18:06 יג בסיון התשעח

שאלה

בע"ה

כבוד הרב שלומות וברכה,

תודה על עזרתך עם הפרשה של אמי

יש לי שאלה נוספת לגבי אבא שלי, נולד בטורקיה אין לו תעודת לידה, סבתי זצ"ל סיפרה לי שהוא כמעט יצא לבד בדרכה לתפילה של ט באב תרצו נולד בשנת 1937

מה הפרשה שלו ואיך קובעים אותה? מה שנאמר בשבת בברית

ומה פרשת בר-המצווה שלו

תשובה

לשואלת שלום,

הפרשה נקבעת לפי פרשת השבוע בשבת הצמודה לאחר הלידה. ללא קשר לברית.

פרשת הבר מצווה לרוב זהה לזו, הכלל הוא שהרי צריך שימלאו לבן 13 שנה בעת הקריאה.

ט באב תרצ"ו זה בשנת 1936. גם בשנה זו וגם בשנה לאחר מכן - הפרשה היא ואתחנן.

בשנת 1937, תרצ"ז, ערב תשעה באב היה שבת, סביר שסבתא הייתה זוכרת זאת, לא כן?