העולם הבא - מפחדת ורוצה להתחזק

חדשות כיפה חברים מקשיבים - נעמה כרמי 03/05/17 21:35 ז באייר התשעז

שאלה

שלום..

ראיתי סרטון שבו מדובר על העולם הבא שבו אם אתה בגן עדן כל החיים וההנאות שפה לא משתוות לשעה אחת בגן עדן ואז הגיעו לחלק של הגיהנום.. התחלתי לפחד וממש לבכות ואני כותבת את זה עם דמעות בעיניים פוחדת מכל החטאים והדברים הרעים שעשיתי

אני פוחדת שכל העולם הבא שלי ילך בגלל החטאים שלי

אני ממש לא יודעת מה לעשות עם עצמי

אני רוצה להתחזק אך לא יודעת כיצד.. אפשר אולי התחלה? כיוון מסויים שאדע לאן לפנות?

תשובה

שלום לך,

יש משנה במסכת אבות שמדברת על היחס בין העולם הזה לעולם הבא וכתוב בה שיפה שעה אחת בתשובה ומעשים טובים בעולם הזה, מכל חיי העולם הבא. ויפה שעה אחת של קורת רוח בעולם הבא, מכל חיי העולם הזה.

אולי זה הבסיס לסרטון שראית.

המסילת ישרים מדבר על זה מכיוון אחר ואומר שתכלית האדם בעולם היא להתענג על ה´. והמקום לזה הוא בעולם הבא,

רק מה, הדרך להגיע לעולם הבא היא דרך העולם הזה, דרך המצוות והמעשים הטובים שעושים בעולם הזה ובדרך זו מגיעים לעולם הבא.

כך שיש ערך עצום לעולם הזה, וככל שתהיה יותר מחובר לה´ בעולם הזה,

יותר תקיים מצוות , יותר תעשה מעשים טובים,

כך תהיה יותר מוכן להתענג על ה´.

המשנה בסנהדרין אומרת שלכל ישראל יש חלק לעולם הבא, אז לכאורה למה להתאמץ לקיים מצוות? מספיק שאני יהודי.

אז התשובה לזה היא שיש מדרגות של עולם הבא.

יש מדרגות של קרבה לה´ ויש מדרגות של יכולת להתענג על ה´.

וככל שאתה יותר קרוב לזה, שאתה מגיע במדרגה רוחנית יותר גבוהה לעולם הבא אתה תהיה יותר קרוב לה´,

ואולי זה מה שנקרא "גן עדן". וככל שאתה יותר רחוק ובמדרגה רוחנית נמוכה אתה תהיה יותר רחוק מה´ וזה מה שנקרא "גיהנום". וכדי לצייר את זה בשפה יותר מובנת לנו מתארים את זה בתיאורים של אש ולהבות ודברים נוראיים.

כדי שנבין שבעולם הבא המציאות הלא רוחנית היא מציאות לא טובה וכדאי לנו לקנות את המדרגה הרוחנית שלנו כאן בעולם הזה כי בעולם הבא המדרגה שלנו היא על בסיס מה שעמלנו וקנינו בעולם הזה.

אז מה יש לעשות?

הקב"ה אמר לנו מה הדרך שצריך ללכת בה כדי להגיע לקרבת ה´ בעולם הבא,

והיא לקיים מצוות, לעשות מעשים טובים.

להשתדל כמה שיותר לעמול ולהתקדם בכך, שזה יהיה מה שינחה אותנו.

הרמח"ל במסילת ישרים מסביר שלכל אדם הקב"ה מביא נסיונות בעולם הזה (או שהוא עשיר או שעני או שבריא או שחולה וכן הלאה) ועל גבי הסינות ולמרות הניסיונות האדם צריך להתגבר עליהם ואיתם לעבוד את ה´.

לפעמים סרטונים כאלה מעוררים פחד שמוביל לעשיה ולהתקדמות ולפעמים לפחד שמשתק,

אם זה גורם לפחד שמשתק וגורם לאי עשיה אז כדאי לנסות להתעלם מהם,

ולהתרכז בטוב של ה´,

בכך שבוא אב רחמן ורוצה בטובתנו,

והביא לנו את העולם הזה כדי שנוכל לעשות טוב,

וגם לשמוח בכך,

לשמוח בסיפוק שמביא לנו נתינה, עשיית חסד וקיום מצוות,

וגם בע"ה אותה שמחה שבטוב תהיה לנו גם בעולם הבא,

כהמשך ישיר למה שעשינו פה בעולם הזה.

אולי להתחלה כדאי להתחיל מהדבר הכי קטן שאת רוצה להתקדם בו ומרגישה שאת יכולה.

להתחיל ממנו לתקופה מסוימת ולשמוח שאת עושה את רצון ה´, מתקדמת לאט לאט,

וכשתראי שדבר הזה יציב וקנוי בך להתקדם הלאה לדבר הבא וכן הלאה.

בנוסף אפשר לקחת על עצמך לימוד יומי של הלכה אחת או שתיים (לדוג´ של שמירת הלשון), כדי שהלימוד הזה בע"ה ישפיע על היום שלך ויאפשר לך להתחבר יותר לדברי ה´.

בהצלחה רבה בדרך ובעבודה,

ומאחלת לך שתדעי לשמוח בה.

את מוזמנת לפנות אלי למייל,

נעמה tepernaama@gmail.com