הדלקת חנוכיה על ידי ילד קטן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/12/17 11:58 כז בכסלו התשעח

שאלה

שלום,

ידוע לי שקטן מעל גיל חינוך יכול להדליק בחנוכה רק את נרות ההידור ואילו קטן מתחת גיל חינוך יכול להדליק אך ורק את השמש.

שאלתי היא האם זה בסדר שאני אדליק את הנרות ביחד עם הילד שלי (שאפילו מתחת לגיל חינוך), כאשר שנינו אוחזים ביחד בנר, שמשמש אותנו להדלקה של שאר הנרות?

תודה,

מוטי

תשובה

בס"ד

שלום רב,

שא ברכה - עצתך היא הפתרון של הרב עובדיה זצ"ל: "הנכון לכתחילה לנהוג כמנהג מרן רבינו הגדול רבי עובדיה יוסף זצ"ל, שכל הנהגותיו היו מכוונות היטב, שהוא היה מדליק את הנר הראשון, ולאחר מכן היה מניח את ידו של בנו בתוך ידו, וכך היה מדליק יחד עם בנו את שאר הנרות. נמצא שהדליק האב את כל הנרות, וגם חינך את בנו למצות ההדלקה".

בסוף הדברים מעיר שכך למנהג הספרדים: "אבל למנהג האשכנזים יש לתת לקטן שהגיע לגיל חינוך להדליק נר חנוכה בפני עצמו, שהרי למנהגם כל אחד מבני הבית מדליק".

הדברים במלואם בקישור:

http://halachayomit.co.il/he/ReadHalacha.aspx?HalachaID=338

תזכה אתה וכולנו לחנך צאצאנו בנר מצווה ואור תורה