קערת לחם למרק

ו בטבת התשעד
,
09 בדצמבר, 2013
09/12/2013 13:50
פרווה
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

3 כוסות מים פושרים (1/3 רותחים ו-2/3 רגילים)

1 שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים (בואקום) או קובית שמרים טריים

1 כף סוכר

1 כף מלח

1/3 כוס שמן (סויה, קנולה, תירס, זית)

בערך 7-8 כוסות קמח רצוי קמח ללחם (נמכר כמעט בכל מקום) אם לא, קמח לבן רגיל

הוראות הכנה

שמרים טריים מפוררים בכלי עם הסוכר וכוס מים ומניחים לתסיסה 5 דקות

שמרית או שמרים יבשים מערבבים עם כוס מהקמח.

בקערת המיקסר או בקערה גדולה שמים את המים, מוסיפים את הסוכר מוסיפים כוס אחר כוס קמח, הקמח עם השמרים, תוך כדי לישת המיקסר או הידיים, אחרי 3 כוסות קמח מוסיפים את השמן והמלח, וממשיכים להוסיף את הקמח בהדרגה עד שהעיסה הופכת לבצק נעים ורך למגע אך לא דביק.

את הבצק מניחים בקערה משומנת קלות (עם מגבת ניר טבולה בשמן).

מכסים במגבת מטבח ומניחים להתפחה במקום חמים (אני שמה במיקרו לא מופעל).

לאחר לפחות כשעה, כשהכפיל את נפחו, בעזרת אגרוף לשטח את התפיחה ולהתפיח שוב.

כשמוכן, לחלק ל-8 חלקים וליצור כדורים בגודל תפוז ולהתפיח שוב כ-40 דקות.

להבריש בביצה טרופה ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום גבוה - 210 מעלות, ל 30-40 דקות או עד שמזהיב … זהוב עמוק, לא בהיר.

לתת להתקרר, לחתוך כיפה מלמעלה, עם סכין משונן לחתוך במרחק ס"מ מהדופ ולעומק. להוציא את התוך.

רצוי להכניס שוב לתנור החם למספר דקות… לא חובה.

למלא במרק סמיך.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר